dinsdag 3 mei 2011

A drummers P.O.V.

Hier mijn lang verwachte debuut als blogger. Het moment waar jullie allemaal op zaten te wachten. De man zonder microfoon op het podium, communiceren gaat via de stokken, de vellen en de bekkens. Maar nog meer via de moves; de Ewout shuffle. De man die drumt op blote voeten en een pet opzet op jury's te kunnen laten zeuren. De man die appelsap drinkt maar doet alsof het bier is. De man die de vrouwen hun billen doet laat trillen.

Aangenaam, Ewout ( is lau )




Drumsound

Deze keer wederom een kijkje in onze keuken. Op het podium word het akoestische drumgeluid aangevuld met elektronica. Dit alles om de sound zo vet mogelijk te maken. In plaats van elk nummer hetzelfde basdrum geluid, knallen er bij ons variërende geluiden door de subwoofers. In de betere zalen hoor je het niet alleen maar voel je het ook. "Die bass moet je niet horen, die moet je voelen! " Zoals een wijs man ooit sprak. Ook het akoestische snare geluid word afgewisseld met vette snaregeluiden. Denk hierbij aan dikke dubstep snaregeluiden. 



Dit doen wij via een roland spd-s sample pad. De bassdrum is getriggerd en de snare geluiden komen uit de pads. Ik bespeel de bassdrum akoestisch en een apparaatje ( de trigger) zet de trilling van het vel om in een dik geluid uit de sampler. BOEMMM in plaats van bam. Als je het niet snapt, kom een keer een show checken!

Hoogachtend,


Ewout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten