donderdag 26 mei 2011

Serial Filler

In deze drukke tijd van tracks afmixen, veel optreden, video's editen etc. zijn we de laatste tijd er niet echt aan toe gekomen om over nieuwe nummers na te denken. Na Dunno en Hit The Deck is er eigenlijk geen moment geweest dat we samen hebben gezeten om nieuw materiaal te schrijven. Tot een week terug. Halverwege vorige week kwam Hardrock Bart met een idee voor Hit The Deck 2.0. Een vette riff die inderdaad dezelfde flow zou kunnen hebben als Hit The Deck. Ik met m'n grote bek natuurlijk in m'n blog van vorige week gezet dat Hit The Deck 2.0 al zo'n beetje een feit was, maar ik moet eerlijk bekennen dat buiten dat stukje gitaar er nog niks op papier stond, laat staan te horen was.


Maandag kwam Hardrock dan eindelijk de boel inspelen. Daarna samen een beetje uit zitten denken en aan de structuur zitten werken. Toen de synths eens flink onder handen genomen. Track naar Rico doorgestuurd en dinsdag de oefenruimte ingedoken. En toen wist ik opeens weer waar wij goed in waren.


Meer afwisseling hebben we naar mijn weten nooit eerder in een track gehad. In 2 uur werd de riff een muur van geluid. Opeens was daar een wooopwopwop en een BAAAAAAPBRRAPBRAP met een recht voor je smoel tekst. De bridge werd door Rico al gedoopt tot "dat epic stukje". Daarna kwam Grootbeer Ewout weer op de proppen met een naadloze overgang tussen rock en dubstep. Rockstep zou vanaf vandaag een erkende stroming moeten worden. Of noemen we 't gewoon de Bazen-shuffle, Bazenstep, Swagstep? Na de amen-break nu ook de Bazen-break. 


En 't vetste is dan nog dat na 2 uur spelen de delen waar zo'n track in op is gedeeld opeens allemaal in elkaar vallen. Voor 't eerst. En dan toch maar besluiten dat we 'm  2 dagen later spelen, vandaag dus. Doet me denken aan ons allereerste optreden bijna anderhalf jaar terug. 3 tracks die alle 3 nog amper stonden op het repertoire en dan toch het dak eraf. Ik hoop vanavond op een kleine herhaling:)


Dan nog iets:



Ik heb de stats van de blog eens zitten uitpluizen. Tof om te zien dat er zo veel volgers zijn! Sommige blogs worden alleen op Facebook al door 40 mensen geshared! Onze dank is groot.


We kunnen zelfs zien waar mensen op gezocht hebben op google als ze terecht komen op onze blog. Dat is best vermakelijk. Zoekopdrachten als "Dikke tieten Weert" en "Petfles sex" zijn geen uitzondering. Bij deze daag ik jullie uit om met de meest idiote zoekopdracht ooit te komen, en dan toch uit te komen op de SRS blog. De winnaar krijgt, euhm, een plekje in de blog van volgende week donderdag.

Tot vanavond in de Oude Stoep, en tik even met je hoofd de grond aan als je de nieuwe track tof vindt. Hij heet vermoedelijk Serial Filler.

Dub just got iller!

Bard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten